Išči
Kategorije izdelkov
  Menu Close

  Obvestilo o zasebnosti

  Politika zasebnosti in varstvo osebnih podatkov 

  V podjetju Melom d.o.o. Tržič  (Melom) skrbimo za zasebnost naših strank, ki nam posredujejo svoje podatke, ki so potrebni za izvedbo povpraševanja ali nakupa. Z uporabo naših spletnih strani in z osebnim ali telefonskim kontaktom soglašate, da Melom pridobiva, hrani, obdeluje in uporablja spodnje podatke. 

  Katere osebne podatke zbiramo? 

  • Podatke, potrebne za sklenitev pogodbe (npr. ime in priimek) in podatke za komunikacijo (npr. naslov, e-mail, telefon) 
  • Podatke o komunikaciji z nami 
  • Podatke o načinih plačila  
  • Podatke, pomembni za zavarovanje (npr. uveljavljanje garancije in jamstvenih zahtevkov). 

  V nobenem primeru ne zbiramo posebnih vrst osebnih podatkov ali osebnih podatkov, ki bi posegali v vašo lokacijsko zasebnost. 

  Kakšne so pravne podlage za obdelovanje vaših osebnih podatkov? 

  Zakonodaja s področja varovanja osebnih podatkov dovoljuje obdelavo vaših osebnih podatkov: 

  • za sklenitev in/ali izpolnitev pogodbe z vami  
  • na podlagi vašega izrecnega soglasja (ki ga lahko kadarkoli prekličete) 
  • če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadevamo 
  • če to od nas zahteva zakonodaja. 

  Kakšen je namen zbiranja vaših osebnih podatkov? 

  Osebne podatke zbiramo le za zakonite in določene namene in jih ne bomo obdelovali na noben drug način, ki ni združljiv s temi nameni. Takšen namen je lahko odgovor na vaše povpraševanje, izvedba naročila, ki ste nam ga dali, izboljšanje ponudbe naših izdelkov in storitev, ponudba storitev ali aplikacij, trženjske akcije itd. Podatke zbiramo izključno za lastne potrebe in jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim osebam. 

  Koliko časa in kje se hranijo vaši osebni podatki? 

  Osebne podatke bomo obdelovali skladno z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Hranili jih bomo samo toliko časa, kolikor je to potrebno v skladu s pravno podlago in za namene, za katere jih obdelujemo. Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo do vašega preklica. Po preteku obdobja hrambe bomo osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali. Na vašo zahtevo lahko vaše osebne podatke anonimiziramo, tako da jih ni več mogoče povezati z vami. 

  Upravljalec podatkov je Melom.  Vaše osebne podatke hranimo v naših strežniških prostorih, ki so posebej varovani. Zaposleni v podjetju Melom  so seznanjeni s pomenom in načinom  varovanja osebnih podatkov.  

  Kakšne so vaše možnosti in pravice v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki? 

  V  zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov nas lahko kadarkoli kontaktirate pisno na naš naslov, po e-pošti na info@melom.si ali na telefonsko številko (04)59 25 010.  Na istem naslovu lahko pridobite tudi informacije o zbranih podatkih, predlagate izbris, popravek, anonimizacijo ali omejitev obdelave v skladu z Uredbo (EU) 2016/679. Pod določenimi pogoji lahko zahtevate  tudi izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali v elektronski obliki. 

  V primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke in identifikacijo, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati. 

  Izjava o uporabi piškotkov 

  Za pravilno delovanje spletne strani se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki.  

  Piškotek je majhna datoteka, ki jo spletna stran ob vašem obisku shrani na vašem računalniku ali mobilni napravi. Spletna stran si tako lahko za določeno časovno obdobje zapomni vaša dejanja in nastavitve (npr. uporabniško ime ali geslo, jezik, velikost črk, ločljivost zaslona in druge nastavitve), zato jih pri obisku ali brskanju po straneh ni potrebno vedno znova vpisovati. 

  Piškotki so lahko začasni(sejni), ki se samodejno izbrišejo, ko se brskalnik zapre, ali pa trajni, ki ostanejo shranjeni v brskalniku daljši določen čas  (lahko nekaj minut, dni ali celo mesecev). Lastne piškotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti. 

  Na spletnih straneh podjetja Melom uporabljamo piškotke za: 

  • Hrambo uporabnikovih nastavitev pri uporabi spletnega mesta 
  • Zagotavljanje delovanja nekaterih funkcionalnosti spletne strani 
  • Spremljanje uporabe naših spletnih strani, navad uporabnikov, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču 
  • Za namene analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na naše spletno mesto, odpravo težav pri navigaciji) 
  • Izvajanje oglaševalskih akcij, ki nam jih omogočajo drugi ponudniki (Google, Facebook) 

  Z uporabo spletnih strani  www.melom.si in trgovina.melom.si se strinjate, da so piškotki nameščeni na vaš računalnik. V nasprotnem primeru stran zapustite in odstranite piškotke iz vašega računalnika. 

  Zunanje povezave 

  Na spletnem mestu lahko najdete povezave do drugih spletnih strani, ki niso pod našim upravljanjem (dodatni opisi artiklov, navodila za uporabo, povezave na članke in podobno).  Za vsebino teh spletnih strani in spoštovanje zasebnosti teh spletnih mest ne moremo odgovarjati.